Home » Jadłospis

Jadłospis

Kuchnia zastrzega sobie ewentualne zmiany w menu,

wynikające z przyczyn od niej niezależnych


Jadłospis 16-29.12.2024 r.

Jadłospis 09-13.12.2024 r.

Jadłospis 02-06.12.2024 r.

Jadłospis 18-22.11.2024 r.

Jadłospis 12-15.11.2024 r.

Jadłospis 04-08.11.2024 r.

Jadłospis 21-25.10.2024 r.

Jadłospis 15-18.10.2024 r.

Jadłospis 07-11.10.2024 r.

Jadłospis 30.09-04.10.2024 r.

Jadłospis 23-27.09.2024 r. 

Jadłospis 16-20.09.2024 r. 

Jadłospis 09-13.09.2024 r. 


LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne
Skip to content